Bizzknoweb

het bedrijfs-kennis-netwerk voor uw organisatie

bekijk het voorbeeld voor de fictieve organisatie R&D Glasco

 

Bizzknoweb is een simpele interne kennisbank, een digitaal handboek in de vorm van een website. Hierin vinden alle medewerkers makkelijk en snel de informatie over uw eigen producten en diensten, proces- en procedure-beschrijvingen, instructies, formulieren, de organisatie, de taak- en verantwoordelijkheidsverdeling en zo meer.

Technische bestaat Bizzknoweb uit een verzameling templates, een slimme mappenstructuur, een standaard menubalk en een skelet waarmee de inhoud in samenhang getoond wordt.

Het bijzondere aan Bizzknoweb is, dat u de inhoud kunt onderhouden en uitbouwen enkel met gebruik van MS- Word (2010 of hoger). Dat geldt zelfs voor de schema’s en de daarin opgenomen verwijzingen naar meer details of weer andere documenten of schema’s .

Bizzknoweb is niet te koop, maar in combinatie met mijn diensten gratis te verkrijgen. Licenties voor onderhoud of gebruikers (raadplegers) zijn niet nodig.
Door het onderhoud met MS-Word zijn geen dure cursussen nodig om die kunst onder de knie te krijgen. Natuurlijk is er wel een handleiding voor hoe Word te gebruiken voor het onderhoud van de inhoud van Bizzknoweb.

Andere voordelen van Bizzknoweb zijn:

-         van elke pagina is ook een nette PDF-afdruk te maken;

-         smalle lay-out, waarmee:
             raadpleging op tablets en evt. smartphone beter mogelijk is;
             alle schema’s rechtop staan;
             er op uw bureauscherm ruimte overblijft voor het werk ernaast.

-         er zijn handige verwijzingen (links) op te nemen naar andere bestaande in- en externe documenten;

-         door de templates direct aan het werk, vanuit een leeg handboek, waarin alle algemene indelingen, knoppen, opmaak en symbolen al opgenomen zijn.

En wilt u naast de eigen inhoud toch ook eigen knoppen en banners in de menubalk of behang naast de inhoud, dan is dat gewoon een kwestie van het vervangen van grafische bestanden.

Mocht u later toch een ander documentatie-tool willen gaan gebruiken, dan zijn de in Bizzknoweb gemaakte onderdelen daarin makkelijk op te nemen vanwege de universele techniek (webpagina’s, Word- en PDF-bestanden).

Om het wat aanschouwelijker te maken, heb ik een voorbeeld handboek ontwikkeld, waarin van elk onderdeel een stuk is uitgewerkt. Dit voorbeeld is uiteraard een fictieve organisatie  (R&D Glasco b.v.). 

Voor vragen of meer informatie sta ik u graag te woord.

Ate Smit

Cinkel Office